SlovenskýEnglish
Zmenšiť textZväčšiť text

01.02.2017 Blahoželáme nášmu rodákovi

 02.02.2017

Náš rodák Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim si v pondelok 23. januára prevzal Rad čestnej légie. Udelil mu ho veľvyslanec Francúzska na Slovensku Christophe Leonzi. Srdečne blahoželáme.

Vyznamenanie udelí veľvyslanec Francúzska na Slovensku Christophe Leonzi.

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim si v pondelok 23. januára prevezme Rad čestnej légie. Udelí mu ho veľvyslanec Francúzska na Slovensku Christophe Leonzi.Ako dnes uviedol tlačový atašé francúzskeho veľvyslanectva Didier Rogasik, generál Milan Maxim sa pričinil o rozvíjanie spoločnej činnosti medzi Francúzskom a Slovenskom. Francúzsko oceňuje jeho nasadenie pri budovaní spolupráce, mieru a bezpečnosti vo svete.

Rad čestnej légie, ktorý zriadil 19. mája 1802 Napoleon Bonaparte, je najvyšším francúzskym čestným vyznamenaním. Je jedným z najznámejších ocenení vo svete a často slúži za vzor v mnohých zahraničných krajinách.

Toto ocenenie má univerzálne poslanie: uznanie za vojenskú a civilnú službu. Príslušníci zahraničných krajín ho môžu získať za zásluhy vo Francúzsku alebo podporu jeho ideí.

https://www.aktuality.sk/clanok/408052/nacelnik-generalneho-stabu-maxim-si-prevezme-rad-cestnej-legie/


Zoznam aktualít: