SlovenskýEnglish
Zmenšiť textZväčšiť text

08.11.2018 Projekt " Rozšírenie verejného osvetlenia a kamerového systému v obci Hažín"

 08.11.2018

Obec Hažín získala dotáciu na projekt "Rozšírenie verejného osvetlenia a kamerového systému v obci Hažín" z Rady vlády SR v zmysle Uznesenia Rady vlády SR pre prevenciu kriminality č. 1 zo dňa 01. októbra 2018. Prostredníctvom finančných prostriedkov získaných z dotácie sa rozšíri verejné osvetlenie a kamerový systém v obci.

Základné údaje o projekte

Názov projektu:

Rozšírenie verejného osvetlenia a kamerového systému v obci Hažín

Obec/mesto:

Hažín

Miesto realizácie projektu (obec/mesto a kraj alebo Slovenská republika):

Obec Hažín, Košický kraj

Číslo zmluvy o poskytnutí dotácie:

6408/2018

Organizácia zodpovedná za projekt:

Obec Hažín

Osoba zodpovedná za projekt:

Ing. Marianna Šimková

Participujúce subjekty:

Hlavným dôvodom realizácie projektu je snaha obce o zvýšenie bezpečnosti chodcov, zníženie dopravnej nehodovosti ako aj zvýšenie pocitu bezpečia u obyvateľov obce. Na základe toho sa obec rozhodla požiadať o dotáciu z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Prostredníctvom finančných prostriedkov získaných z dotácie sa rozšíri verejné osvetlenie a kamerový systém v obci.

V obci prevláda trestná činnosť majetkového charakteru, prevažne krádeže. Druhou zložkou, je trestná činnosť násilného charakteru – napádanie na verejnosti. Rozšírenie verejného osvetlenia a kamerového systému v obci značne pomôže pri predchádzaní kriminality, resp. pri jej objasňovaní. Vďaka projektu sa zvýši bezpečnosť obyvateľov obce, znížia sa dopravné kolízie, zvýši sa viditeľnosť  chodcov.

Inštalácia a prevádzkovanie kamerového zabezpečovacieho systému v obci je dôležitým prvkom pri napĺňaní cieľa obce pri komplexnej ochrane života, zdravia a majetku obyvateľov a návštevníkov obce, ale aj majetku obecných a štátnych inštitúcií. Kamerový systém ako aj verejné osvetlenie v obci bude slúžiť všetkým obyvateľom ako aj návštevníkom obce.



Zoznam aktualít: