SlovenskýEnglish
Zmenšiť textZväčšiť text

12.11.2019 Projekt "Šport ako prevencia"

 12.11.2019

Obec Hažín získala dotáciu na projekt "Šport ako prevencia" z Rady vlády SR v zmysle Uznesenia Rady vlády SR pre prevenciu kriminality č. 1 zo dňa 26. septembra 2019. Prostredníctvom finančných prostriedkov získaných z dotácie zakúpime vybavenie do fitnescentra, ktoré sa stane miestom stretávania sa ľudí z obce, miestom kde sa okrem zlepšenia športových zručností obyvateľov, budujú aj reálne kamarátstva.

Základné údaje o projekte

Názov projektu:

Šport ako prevencia

Obec/mesto:

Hažín

Miesto realizácie projektu (obec/mesto a kraj alebo Slovenská republika):

Obec Hažín, Košický kraj

Číslo zmluvy o poskytnutí dotácie:

16436/2019

Organizácia zodpovedná za projekt:

Obec Hažín

Osoba zodpovedná za projekt:

Ing. Marianna Šimková

Participujúce subjekty:

Nakoľko obec nemala vytvorené vhodné materiálno-technické podmienky na zriadenie fitnescentra, rozhodla sa požiadať o dotáciu z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Prostredníctvom finančných prostriedkov získaných z dotácie zakúpime vybavenie do fitnescentra, ktoré sa stane miestom stretávania sa ľudí z obce, miestom kde  sa  okrem zlepšenia športových zručností obyvateľov, budujú aj reálne kamarátstva. Projekt bude mať dopad na viacero sfér života – rozvoj športu, rozvoj občianskej vybavenosti, zatraktívnenie prostredia, podpora zdravého životného štýlu, prevencia proti chorobám, sociálnemu vylúčeniu, sociálno patologického správania a v neposlednom rade pôsobí ako prevencia kriminality.

Obec chce aj týmto spôsobom ukázať ľuďom alternatívu trávenia voľného času, chce im ukázať, že je lepšie ak budú tráviť čas efektívne, venovať sa pohybu, čo pozitívne vplýva aj na ich fyzické a mentálne zdravie a kondíciu.



Zoznam aktualít: