SlovenskýEnglish
Zmenšiť textZväčšiť text

1.5.2013 Máje, máje, zelené máje

 01.05.2013

Ako každý rok aj tento po zime prišla jar a s ňou aj krásny mesiac, mesiac lásky – máj. Celá príroda po nekonečnom spánku sa zobudila, prebudila sa do krásy – opeknela. Všetky ľudské srdcia pookriali a začali sa zamýšľať nad problémami života akosi inak, optimistickejšie, s nadhľadom, pozerať sa na každodenné problémy pozitívnejšie a vidieť všetko okolo seba krajšie, veselšie. Darmo sa nehovorí, že máj je najkrajší mesiac v roku, kedy všetko rastie, rozvíja sa, hýri všetkými farbami. Prosto príroda, ľudia a všetko okolo nás je živé, plné života a radosti. Slniečko začína prihrievať, usmieva sa na rozkvitnuté stromy, lúky a tiež i ľudské tváre.

Príchod mesiaca máj každoročne víta i naša malá obec. V centre obce bol v predvečer 1. mája vztýčený krásny máj. Občania takto v hojnom počte oslávili svojou účasťou sviatok práce ako aj deviate výročie vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie. Táto úspešná akcia sa konala pod záštitou starostky obce a aktívnej účasti členov Jednoty dôchodcov.

K dobrej nálade prispela i hra na harmonike a naše malé speváčky. Nedali sa zahanbiť ani členky Jednoty dôchodcov, ktoré napiekli výborné koláče. Akcia sa vydarila a prialo nám i výborné počasie.


Zoznam aktualít: