SlovenskýEnglish
Zmenšiť textZväčšiť text

3.1.2012 Novoročné prianie

 03.01.2012

Vážení spoluobčania, milí Hažínčania !

          Pred niekoľkými dňami sme oslávili Vianoce, ktorým právom patrí i prívlastok najkrajšie sviatky v roku.

         Dobro a láska, ktoré počas nich z každého z nás vyžarovali, boli prezentované najmä štedrosťou a žičlivosťou. Všetci sme vďaka tomu pociťovali vzácny duševný  pokoj,  ktorý sa z našich sŕdc preniesol do našich domovov a vďaka tomu sme si dokázali  vytvoriť nádhernú atmosféru rodinnej pohody a šťastia, atmosféru, ktorú nemožno ničím nahradiť.

       Betlehemská hviezda silou svojho večného jasu ožiarila naše srdcia i mysle a my sme aspoň v tom čase opäť pochopili, že život má aj iné väčšie hodnoty, ako sú tie, o ktoré sa v každodennom trápení s väčším či menším úspechom usilujeme.

      Pochopili sme,  že ľudská spolupatričnosť i pokora majú mať v našom živote veľmi  významné miest, pretože práve ony sú tými najlepšími smerovými tabuľami  k naším najdôležitejším životným cieľom.

         V tejto nádhernej doznievajúcej vianočnej atmosfére sme sa rozlúčili s rokom 2011 a vstúpili sme do nového roka, ktorý  bude pre viacerých z nás zaiste  v mnohom veľmi významným. Určite nás čakajú mnohé úlohy, radostné chvíle, avšak i ťažkosti.  Budeme sa musieť, tak ako každý rok, vyrovnávať aj s nepriazňou  a nástrahami,  ktoré život zavše prináša.  Verme však, že radostných chvíľ a pokojných  dní v ňom  bude viac, ako tých, ktoré  robia vrásky a znepokojujú dušu.

         Všetkého toho dobrého i menej príjemného zaiste nebude ušetrená ani naša obec.Uvedomujem si to s plnou vážnosťou a budem sa snažiť urobiť všetko, aby som úlohy i očakávané ťažkosti v tejto práci zvládla.

         Vážení spoluobčania !

         Želám Vám všetkým, želám našej obci v roku 2012 len to najlepšie.

Nech nám všetkým slúži pevné zdravie, nech na našom stole nikdy nechýba chlieb každodenný, nech sme hojne sýtení i duševnou a duchovnou potravou.

Nech v našej dedine nechýba ľudská spolupatričnosť, láska a vzájomné porozumenie, nech sme k sebe úctiví, ústretoví a žičliví, aby sme vďaka tomu mohli byť šťastní a aby sme sa s pokojom v duši mohli tešiť zo všetkých prežitých, prežívaných i očakávaných dní.

       Nech je nám v tomto roku spolu dobre a krásne !

       Veľa šťastia, priatelia, v roku 2012, veľa šťastia ,  HAŽÍN !

                                                                                              Ing. Marianna Šimková

                                                                                                 starostka obce Hažín


Zoznam aktualít: